top of page
Reaching Out aan de Zon
Talentmanagement
Wat is een Talentenonderzoek?
Voor werknemers, werkgevers, managers, HR, ondernemers, en meer

Een onderzoek is een reeks testen, aangevuld met gesprekken en een rapport om achter jouw motivatie, drijfveren, talenten, beroepsinteresses, cognitieve capaciteiten en competenties te komen.

Een assessment of test vinden de meeste mensen soms wat eng omdat ze het gevoel krijgen dat ze worden getest en ze een bepaalde uitkomst moeten genereren of bepaald gedrag moeten laten zien. Het talentonderzoek dat ik doe is positief gesteld, zonder oordeel en erop gericht te kijken wat je in huis hebt. Dit hoeft dus helemaal niet eng of vervelend te zijn. Sterker nog, de mensen die bij mij de TMA hebben gedaan waren allemaal erg positief verrast en vonden de uitslagen niet alleen herkenbaar maar ook gaf het een boost, "nu weet ik het zeker" , voor hun idee of hun ontwikkelproces!


Voordelen van de TMA-methode:

- Positief gesteld, gericht op kansen en niet op tekortkomingen
- Betrouwbaar, werkend met consistentiescores die sociaal wenselijk antwoorden uit de analyse filteren
- Brede analyse
- Maatwerk in combinatie met adviesgesprekken
- Mensen effectiever selecteren en inzetten op basis van ‘matching’ tussen werk en persoonlijke talenten
- Meer objectiviteit in gesprekken over persoonlijke ontwikkeling en mobiliteit
- Makkelijk inzicht in cognitieve capaciteiten en beroepsinteresse van mensen

 

Meer weten over de TMA methode ?
Kijk het onderstaande filmpje of kijk op www.tma.nl

Waar is de TMA- talentenanalyse voor bedoelt?


Voor:

- Mobiliteits-vraagstukken

- Studieadvies

- Loopbaanadvies

- Werving- en selectie

- Leiderschapsontwikkeling

- Change-management

- Reïntegratie

- Outplacement

- (persoonlijke) ontwikkeling

TMA talentenanalyse

Tijdens mijn werkzaamheden op het gebied van Talentmanagement maak ik gebruik van een handige tool genaamd de TMA, een uitgebreid talentenonderzoek. Ik ben gecertificeerd professional en gekwalificeerd om de TMA in te zetten bij allerlei coaching en begeleidingsvragen.

De TMA bestaat uit de volgende onderdelen:
- Persoonlijkheidsonderzoek
- Talenten en drijfveren-onderzoek
- Cognitieve capaciteitentest
- Beroepsinteresse- en activiteitenonderzoek
- 360 graden feedback vragenlijst

De procedure van een talentenonderzoek bestaat uit een intakegesprek waarin je aangeeft wat de reden is tot dit uitgebreid talentenonderzoek. Dit kan van alles zijn: persoonlijke ontwikkeling, een andere baan willen zoeken, omscholing, een nieuwe studie volgen maar niet weten welke of je wil bijvoorbeeld ondernemer worden en graag willen weten of dit jou past. Ook kan de TMA gebruikt worden voor jouw medewerkers in organisatieperspectief, voor werving- en selectie, mobiliteitsvraagstukken, etc. Ik geef dan vervolgens wat uitleg over de procedure en mijn idee over de aanpak.

De testen  kun je gewoon thuis maken, soms spreek ik wel eens af om de capaciteitentest onder supervisie te maken omdat deze soms wat ingewikkeld is en op tijd gaat en het handig is dat er iemand in de buurt is om instructies te kunnen geven, indien nodig.
Vervolgens krijg je een prachtig en compleet rapport van alle resultaten en koppel ik dit rapport in een gesprek aan je terug waarbij je vragen kunt stellen of een begeleidingstraject ter aanvulling kunt bespreken om zo het extra zetje in de rug te krijgen!

Uiteindelijk heb je een prachtig en volledig overzicht met je drijfveren, kwaliteiten, talenten en unieke eigenschappen die je kunt overhandigen aan bijvoorbeeld een komende werkgever, jouw huidige werkgever wanneer je op zoek bent naar mogelijkheden om door te groeien, of voor jezelf om je er aan te herinneren waar jouw kansen liggen.

Voor de tarieven van zo'n Talentenonderzoek kun je kijken bij "Tarieven". Je kunt de factuur van het talentenonderzoek in één keer voldoen of in drie termijnen. De TMA kan ook onderdeel uitmaken van een coachtraject waarbij een loopbaanvraag of andere vraag die te maken heeft met talent en persoonlijkheid centraal staat. Op de Talentscan zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing, evenals de Privacy Verklaring. Je kunt deze vinden op deze website.

Wanneer je interesse hebt in een talentenonderzoek door middel van de TMA, kun je mij een intake verzoeken via de "Online Boeking" pagina of het contactformulier invullen. Ik reageer dan binnen 2 werkdagen.

Voorbeeld van een TMA-Radar (onderdeel van de TMA):

Screen-Shot-2018-02-15-at-17.28.18.png
bottom of page