top of page
Koffietafel
Mijn methodes

Als Toegepast Psycholoog ben je breed inzetbaar, Training en Coaching is mijn specialisatie, evenals Talentmanagement. De methoden en/of modellen die ik gebruik maakten deel uit van mijn opleiding en/of andere cursussen of trainingen die ik buiten school gevolgd heb.

Kwaliteit en professionaliteit
De methoden die ik gebruik in mijn trainingen en coaching zijn voornamelijk evidence-based. Dat betekent dat ze gebaseerd zijn op wetenschappelijke onderzoeken binnen de psychologie. Daarnaast werk ik methodisch volgens de PDCA-cyclus ontworpen door Edwards Deming. Op deze manier zorg ik voor kwaliteit in mijn werk en een oplossingsgerichte aanpak. Ik formuleer doelen volgens de SMART-methode en ik stel rapporten volgens een vast stramien op, zodat de inhoud overzichtelijk en kernachtig wordt verwoord.


Methodes op basis van knelpunt of behoefte
Ik zoek methodes om tot actie over te gaan nadat ik de knelpunten of valkuilen heb gevonden in een organisatie of bij u als individu. Ik bekijk door middel van bijvoorbeeld de punten van Daniel Ofman, systemische opstellingen,

Ik werk o.a. met:


- Inzichtgevende gesprekstechnieken
- TMA-methode
- The Golden Circle (Simon Sinek)
- Groei-mindset
- 7 Eigenschappen van
Effectief Leiderschap (Stephen Covey)

- GGGG- schema's
- STAR-model
- GROW
- Mindfulness
- Meditatie
- Cirkel van Invloed (Covey)
- Visualisatie
- Technieken uit het
lichaamswerk zoals haptonomie
- Elementen van Systemic Ritual® (certificaat door Susanne Hazen)
- De kracht van kwetsbaarheid (Brené Brown)
- Opstellingenwerk
- Teamrollen van Belbin
- Logische Niveau's (Bateson)
- FLOW
- Loopbaanankers van Schein
- Management Drives
- 360-graden feedback
- Co-creatie
- Creatieve werkvormen als tekenen, schilderen, rollenspel, etc.

analyse op basis van de man- vrouwpsychologie of het Levenswiel waar binnen organisaties de uitdaging ligt of de verbetering moet optreden. Ik werk hierin inzichtgevend en begeleidend zodat er zoveel mogelijk samen wordt gecreëerd om zo nauwer aan te sluiten bij u of de wensen en belevingswereld van de organisatie.
 

bottom of page