top of page
Wie is Mirjam?
20181012_121221_1539365550072_1539368665

Voordat men met iemand in zee gaat of iemand binnen haalt in de organisatie of het team, is het altijd fijn te weten wat voor persoon dit nu zo ongeveer is. Het is daarom geen slecht idee om eerst iets over mijzelf te vertellen... Ik ben Mirjam van Donselaar, geboren in Haastrecht in 1988, opgegroeid in Gouda en Rotterdam en heb mijn Bachelor of Science behaald als Toegepast Psycholoog. Mijn passie heeft altijd gelegen bij gezondheid, zingeving, creativiteit en de menselijke geest. Als kind was ik altijd bezig met tekenen, als jongvolwassene las ik al gauw dikke boeken over filosofie, psychotherapie, mythologie en maatschappij. Een ondernemer in hart en nieren: initiatiefrijk , creatief ingesteld en bezit een flinke dosis nieuwsgierigheid, enthousiasme en levenslust. Ik heb een open geest maar ook een sterke visie, combineer kracht met kwetsbaarheid en ga gericht op mijn doelen af. Ik ben rustig en vriendelijk, empathisch en ben een filosofisch en spiritueel mens. Ik sta echter met beide benen stevig op de grond, ben nuchter en ook hou wel van een geintje! Ik bezie het leven als een geheel van verschillende onderdelen en hou enorm veel van sport (CrossFit) en ook verdiep ik me dus graag in voeding en lichamelijke gezondheid.

Levensloop en carrière

Geboren en getogen in Haastrecht, vertrok ik iedere dag op mijn fiets naar Gouda, naar de middelbare school op het Leo Vroman. Op mijn zeventiende werd de nieuwsgierigheid naar de rest van de wereld, buiten Gouda, me teveel en ging ik in Rotterdam wonen. Ik volgde een opleiding in de zorg maar wilde toch graag hetgeen doen waar ik altijd al zo gefascineerd door was: de psychologie. Ik maakte na een pauze van een aantal jaren werken de overstap van de zorg naar de opleiding Toegepaste Psychologie op de Hogeschool van Leiden. Hier kon ik echt mijn ei kwijt op allerlei gebieden. Voor iemand met een brede interesse rondom het onderwerp psychologie was dit een uitstekende keuze. Tijdens mijn opleiding koos ik voor een stage bij de Jutters in Den Haag waarbij ik werkte met kinderen uit probleemgezinnen. Ik gaf training, woonde vergaderingen en intervisie bij, stelde coach- en zorgplannen op en voerde intakegesprekken met ouders en kinderen. Het trainen vond ik hierin één van de leukste dingen, evenals de gesprekken met ouders en kind.
Mijn eerste halfjaarlijkse minor was dan ook de minor Trainen en Coachen waarin ik in Haastrecht een externe training uitvoerde met als onderwerp de balans tussen privé en werk en drie cliënten intensief coachte gedurende dat halve jaar.
Mijn tweede minor ging over Talentmanagement. Ik ontwikkelde een Talentscan, een talenten-assessment, en maakte een adviesrapport - met als onderwerp de talenten binnen het team effectiever inzetten - dat ik presenteerde aan mijn opdrachtgever Talent in Balans in Gouda.
Mijn afstudeeronderzoek was bij de Stichting STEM - gespecialiseerd in de hulpverlening rondom rouw en sterven -, waarbij ik een onderzoek deed naar de trainingen van STEM en hoe deze te optimaliseren.
Momenteel heb ik mijn eigen praktijk, werk ik parttime als levensloopcoach voor mensen met autisme, werk ik samen met Remko Matsinger van Talent in Balans in Gouda en ben ik me aan het bijscholen op het gebied van fysieke gezondheid en sport om zo een meer holistisch pakket aan te kunnen bieden in de toekomst.

Diploma's en andere erkenningen:
- BSc Toegepast Psycholoog, Hogeschool Leiden
- Gecertificeerde TMA - professional
- SKJ- geregistreerd
- NOBCO - coach
- EMCC - coach
- Sportcoach bij Schermvereniging de Sint-Michielsgilde

Cursussen en trainingen:
- Voeding en Gezondheid aan de Open Universiteit
- Autisme Centraal Methodiek van Autisme Centraal
- Systemic Ritual training door Suzanne Hazen
- Klassieke Massage, opleiding bij Mood Massage opleidingen

Misty Forest Reflection
Levenslessen

Naast ieders opleiding leert men natuurlijk ook ontzettend veel van het leven zelf en de ervaringen die men hierin opdoet. Ik ben altijd erg reflectief geweest en heb mij dan ook vaak bezig gehouden met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Mijn vader was psychotherapeut en mijn moeder lerares, dus ik zeg altijd maar dat ik mijn leven lang in therapie ben geweest en op school heb gezeten.
Deze achtergrond heeft er mede voor gezorgd dat ik de ervaringen in mijn leven op een constructieve manier heb kunnen bekijken en ik veel te weten ben gekomen over de invloed van gedachtes, emoties en over het bewustzijn. Ikzelf ben daarin vaak mijn eigen experiment geweest. Ik heb veel geleerd van de nare dingen in het leven en hoe ik hier het beste mee om kon gaan, ik heb geleerd hoe het is als ouders uit elkaar gaan en jij als kind er tussen zit en hoe dat voelt. Ik heb al vroeg geleerd op eigen benen te staan toen ik op zeventien jarige leeftijd op mijzelf ging wonen. Ik was altijd op zoek naar iets, altijd bezig kennis te vergaren in de vorm van boeken of gesprekken met mensen die veel ouder waren dan ik. Ik voelde me intrinsiek gedreven om te weten te komen hoe ik, de wereld en de psyche in elkaar zaten en hoe ik iets aan de wereld kon bijdragen op mijn eigen, unieke manier.

Net op het moment dat ik dacht dat ik wist hoe het zat en wie ik zelf was, werd mijn vader ernstig ziek en overleed hij in mijn bijzijn in 2015. Als enig kind viel alles mij toe, de zorg rondom het huis, de financiën, de ceremonie en de crematie. Op het moment van sterven stierf er ook iets bij mij van binnen. In dat moment, en de tijd erna, - tijdens de rouwperiode die ik doorleefde in mijn ouderlijk huis - heb ik uit eerste hand ervaren hoe het is om intense psychische, emotionele pijn en verdriet te hebben. Ook deze nare gebeurtenis heeft mij toch heel erg veel gegeven, misschien nog wel het meest van alles in mijn hele leven. Ook leerde ik door deze ervaring dat niet alle pijn niet perse negatief hoefde te zijn maar ook veel belangrijke veranderingen en inzichten kon schenken. Dit heeft mij een heel nieuw beeld op negatieve ervaringen en emoties gegeven die invloed hebben op mijn werk en op mij als persoon. Het heeft me een gevoel van volledigheid, moed en kracht gegeven om op een open manier met deze gevoelens van pijn of verdriet om te gaan waarin ikzelf de verantwoordelijkheid neem en hierbij de leiding neem over mijn leven. Hierover meer in mijn visie en missie.
Dit soort ervaringen leren we niet op school, en dat kan natuurlijk ook niet. deze lessen zijn wel uitermate belangrijk geweest voor het ontwikkelen van mij als persoon, als professional en voor de insteek in mijn werk.

Bergen in de schemering
Mirjam in haar vrije tijd

Natuurlijk zegt werk en opleiding niet alles over iemand, vandaar nog een persoonlijke noot.
Ik ben iemand die graag de echte verbinding zoekt met anderen, open en ik baseer mijn contact op eerlijkheid en vertrouwen.
Ik ben iemand die kansen ziet, ze creëert en pakt. Ik sta met beide benen op de grond, ben nuchter en analytisch, maar kan ook erg intuïtief zijn en heb ik goed contact met mijn gevoel en mijn lichaam.
Ik ben graag alleen met mijn eigen gedachten, ideeën en soms om gewoon even helemaal stil te zijn, van buiten en van binnen. Ik herken hierin de meerwaarde in een moderne tijd waarin niks ooit stil lijkt te zijn of te staan.
Ik ben graag creatief, ik schilder, teken, maak sieraden en vind het leuk om oude spullen een nieuw uiterlijk te geven. Ook ben ik creatief in mijn werk, nieuwe werkvormen bedenken, nieuwe opstellingen, nieuwe workshops of trainingen of marketingmethodes. Een productie-brein, zou je het kunnen noemen.
Ik lees graag, romans maar ook informatief, over onderwerpen als bewustzijn, onze innerlijke wereld, ondernemerschap en management, historische romans en over mythologie. Ik vind het fascinerend te zien hoe sommige eeuwenoude wijsheden op het heden toepasbaar zijn en we hen kunnen herintroduceren op een aangepaste manier voor onze moderne maatschappij.
Ik woon samen met mijn vriend en twee katten, ik houd erg van koken en ik ben graag in de natuur. Ik fotografeer en schrijf, verhalen, artikelen en gedichten waarvan er in 2019 een dichtbundel wordt uitgebracht. Mijn lievelingsseizoen is de herfst, ik vind het heerlijk om met kaarsen en een haardvuur aan op mijn bank te zitten en naar de regen te kijken op het raam. Ik ben iemand die houdt van uitdagingen maar ook van rust en stilte en heb hier de fijne balans in gevonden. Ik ben ondernemend, enthousiast en gepassioneerd, maar ook kan ik stil genieten, diep geraakt zijn door muziek, een verhaal of film en ben ik een enthousiaste sporter die zichzelf graag op over de grenzen tilt binnen de relatief nieuwe sport CrossFit.  Het belangrijkste in mijn leven vind ik: zingeving, zelfrealisatie, inspiratie, verbinding, balans en innerlijke vrede.

 

DSC00742.JPG
hutje op de hei2.png

Reis in IJsland, 2015. Eigen foto.

Veluws Landschap met boerderij. Potloodschets.

bottom of page