top of page
Meetup Event
 Trainingen 

Wat is trainen?

Waarom trainen?

Trainen is het aanleren van vaardigheden, evidence-based, in de structuur van: kennis, inzicht en vaardigheden. Een training ziet er altijd anders uit naar gelang de doelgroep, het doel, de trainingsvraag en energie.
Een training is vaak meerdere dagen maar kan ook één dag in beslag nemen. Er wordt geoefend met vaardigheden, er wordt kennis overgedragen en gewerkt om meer inzicht te verkrijgen in een bepaald thema, onderwerp of knelpunt.
Een training is praktisch gericht. Gericht op het effectief aanleren van vaardigheden op een wetenschappelijk onderbouwde manier waarmee je direct na de training in de praktijk mee aan de slag kunt.

Publiek

Trainen gaat uit van het idee dat er nieuwe vaardigheden kunnen worden aangeleerd of oude vaardigheden kunnen worden bijgeschaafd om een team of individu beter te laten functioneren, te laten bloeien, te excelleren, te presteren en zich vitaal en gelukkig te doen voelen in hun leven of werk . In het geval van de toegepaste psychologie kun je dan denken aan trainingen die gaan over weerbaarheid, assertiviteit, communicatie, leiderschap, ondernemerschap, presenteren, samenwerken, feedback geven, en nog veel meer. Het individu kan getraind worden, een manager of teamleider, het bestuur van een organisatie of het hele team zelf. Trainingen kunnen waardevol zijn wanneer er dus knelpunten zijn op het werk, binnen een team of gewoon in het privé leven.
Het kan zijn dat jouw medewerkers het erg goed doen, maar dat hun communicatie soms wat tekort schiet. Wanneer dit verbeterd zou worden, kan het team naar nog beter presteren dan het al deed. dit heeft dus niet altijd te maken met iets negatiefs, maar hoe iets nog beter kan worden wat voor nog beter resultaat zorgt. Soms is het voor teamleiders en managers lastig om privé en werk goed in balans te krijgen en is het goed om wat handvatten te hebben om hier terug het overzicht in te krijgen en zo evenwichtiger in het leven te staan en leiding te geven.

Trainingsaanbod 2021

De trainingen die ik geef en kan geven, zijn of op mijn eigen initiatief; het kan zijn dat ik een advies geef aan jouw organisatie om een training te voorzien om hierin dus aan een bepaalde vraag of behoefte te voldoen - het kan ook zijn dat je zelf een vraag of behoefte hebt waarbij je mij inschakelt om te inventariseren welke training het meest passend is voor jouw team.
Mijn trainingen zijn, tenzij anders aangegeven, gestoeld op betrouwbare wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van de psychologie en zijn daarom evidence-based. Het onderwerp van de training ligt altijd binnen mijn vakgebied.


Hoe ziet een trainingsdag er uit?
Een trainingsdag begint bijvoorbeeld met een kennismaking, een energizer en een stukje theorie. Deze theorie gaan we omzetten in de praktijk door middel van een werkvorm. Deze bespreken we na afloop, er is een pauze en daarna doen we nog een oefening om de kennis echt te integreren zodat het goed blijft hangen. Hierin zoek ik creatieve werkvormen die ook het groepsgevoel bevorderd en meerdere aspecten van samenwerken en verbinding met anderen aanspreekt dan alleen het onderwerp van de training zelf. Zo haal je het maximale voordeel uit een training! Na afloop evalueren we en neem ik de feedback mee om eventueel nog dingen aan te passen in mijn training. Het kan zijn dat er behoefte is om na een bepaalde tijd, bijvoorbeeld een half jaar, nog eens terug bij elkaar te komen om te zien hoe alles er dan bijstaat, dit heet een follow-up. Dit is een stukje nazorg dat erg belangrijk is; ik blijf - indien gewenst - betrokken bij het team of organisatie.

Wat krijg je?
Inzicht in jezelf, je gedrag of het gedrag van het team. Inzicht in je gedachten en gevoelens en wat voor invloed deze hebben op jouw gedrag en het contact met andere mensen. Je krijgt handvatten om thuis of op het werk verder mee aan de slag te gaan, soms krijg je nog boekentips of extra materiaal mee zoals een uitdraai, reader of trainingsboekje met opdrachten.

Wat neem je mee in mijn training?
Gezond enthousiasme, motivatie en een open geest. Je neemt een notitieblokje mee om aantekeningen te maken en je bent bereid uit uw comfortzone te stappen en dingen te willen uitproberen en te veranderen.


 

Trainingsaanbod

Een trainingsdag is altijd een dagdeel van 3 uur, met een 15 minuten voor aanvang om de ruimte gereed te maken en 15 minuten uitloop om op te ruimen en af te sluiten.

1. 3-daagse training "Balans tussen privé en werk"

Doelgroep: Ondernemers, werknemers, managers en teamleiders

2. 3-daagse training "Persoonlijk Leiderschap"
Doelgroep: Werkgevers, managers, teamleiders, directeurs, ondernemers, mannen en vrouwen die meer richting en kracht in hun leven willen brengen

3. 4-daagse training "Inspirerend Leiderschap"
Doelgroep: iedereen die leiding geeft of wil geven

4. 3-daagse training "Conflicthantering"
Doelgroep: teams, managers, teamleiders, directeurs, werknemers zelf

5. 3-daagse training "Mindfulness en ontspanning"
Doelgroep: Ieder die moeite heeft met ontspannen, last heeft van stress en burn-out klachten

6. 3-daagse training "Talenten en drijfveren"
Doelgroep: teams, werknemers, managers, teamleiders, ieder die zijn of haar talenten en drijfveren wil ontdekken en deze praktisch in wil zetten


7. 3-daagse training "Weerbaarheid en Assertiviteit"
Doelgroep: individuen die moeite hebben om voor zichzelf op te komen en zichzelf te zijn in een wereld die veel van ons eist en op ons afvuurt

8. 3-daagse training "Verbinden met het Levenswiel"
Doelgroep: Ieder die wil leren werken met het Levenswiel en deze wil inzetten in hun persoonlijk- en professionele leven.

Meer informatie en boeken

Voor meer informatie of het boeken van een training stuur je mij een bericht via het contactformulier op deze website. We hebben dan contact via de mail of telefoon en plannen een gratis en vrijblijvende intake in waarbij we kunnen kijken wat passend is bij jouw specifieke vraag of behoefte of je kiest één van de trainingen uit die hierboven vermeld staan.
Bij "Tarieven" kunt je de tarieven vinden voor de trainingen per 3-daagse of 4-daagse training. Wil je een training van één dag of meer dan 4 dagen? Dat kan ook, eendaagse trainingen noem ik dan ook wel een workshop of spoedcursus. Stuur mij een e-mail om hier jouw vraag over te stellen.
Soms kan er ook een training in de avonduren gegeven worden, vraag hierbij naar de voorwaarden.

bottom of page