top of page
Rug massage
Klassieke Massage

Waarom massage?

Massage trok mij ten eerste omdat ik soms zelf gemasseerd werd en hier als sporter erg van kon genieten. Ik merkte ook dat spierknopen verdwenen tijdens het masseren en ik na afloop heerlijk sliep. Ik wilde dit geschenk graag aan anderen geven en tevens was het voor mij een manier om lekker even niet in mijn hoofd te hoeven zitten bij het werken met mensen, maar ik meer mag vertrouwen en doen met mijn handen en mijn gevoel. Ook als aanvulling op mijn coaching, zoals stress-coaching, is het erg fijn maar ook voor mensen die moeite hebben met aanrakingen om hier aan te leren wennen, mensen die meer aan hun lichaamsbewustzijn willen doen omdat zij de neiging hebben teveel in het hoofd te zitten.

Klassieke Massage
 

Ik heb een opleiding in de Klassieke - ook wel Zweedse- Massage (met anatomie) afgerond bij Mood Massage Opleidingen. De Klassieke Massage is de meest bekende massage vorm en is de voorloper van de sportmassage. Mijn motivatie om te masseren komt o.a. uit mijn liefde voor sport dus sporters zijn meer dan welkom op mijn tafel!
De volgende technieken komen tijdens mijn massage aan bod:

- Palpatie (voelend onderzoek)
- Intermitterend drukken (ontspanning en gewenning)
- Effleurages (strijkingen met olie)
- Petrissages (knedingen zonder olie)
- Fricties (zeer plaatselijke techniek)
- Schuddingen (ontspanning)
- Tapotages (activerend)


Een massage is normaal gesproken altijd de rug, benen en armen (incl. voeten en handen) maar je kunt dit altijd aanpassen naar gelang behoefte of klacht.

Papaver met Bladeren

Voordelen van een massage
 

Iedereen associeert massage altijd met ontspanning, en natuurlijk is niets minder waar. Maar, er zijn meerdere voordelen te behalen met massage, ook ligt dit aan de vorm van de massage natuurlijk. Bij de Klassieke Massage hebben we het over het volgende:
 


- bevordert de doorbloeding
- diepe ontspanning
- verlaagt de bloeddruk
- maakt gespannen spieren los
- kan spierknopen losmaken
- verbetert het immuunsysteem
- afvoeren van afvalstoffen
- betere bewustwording en contact met het lichaam
- verbetert de slaap
- verdieping van de ademhaling
- afvoeren van overtollig vocht
- positief effect op de stemming (aanmaak van oxytine)
- soms daling van het hartritme

Papaver met Bladeren
Olie massage

Praktische zaken

Een massage kan 30 minuten duren of 60 minuten, net waar jij behoefte aan hebt.
De massage kan klachtgericht zijn, bijvoorbeeld als je last hebt van je schouders besteed ik hier extra aandacht aan, maar kan ook algemeen ontspannend zijn. Ook een juist meer activerende massage behoort tot de mogelijkheden.
Dit kun je van te voren aangeven. Ook geef je van te voren aan wat ik wel en niet mag masseren, of je ergens pijn hebt, of je ziek bent of andere zaken die relevant zijn voor mij om te weten voordat we starten met de behandeling. De massage wordt in Haastrecht in mijn praktijkruimte gegeven en je hoeft zelf niks mee te nemen, hooguit wat kleding die je makkelijk aan en uit kunt trekken zoals een joggingsbroek. Van te voren krijg je een kopje thee en na afloop een lekker koud glas water.
Ik werk altijd hygiënisch en zal tijdens de massage soms een vraag stellen over bijvoorbeeld de druk of de dingen die ik nodig acht maar misschien anders zijn dan je gewend bent, zoals fricties (druk geven op een knoop of peesaanhechting om de doorbloeding te stimuleren en afvalstoffen af te voeren); die soms nogal onverwachts kunnen zijn.

30 minuten massage: € 25,- excl. btw* (enkel de rug, of rug, armen, benen in activerend tempo)
60 minuten massage: € 40,- excl. btw* (rug, benen, armen)
Dit is inclusief een 15 minuten anamnesegesprek op voorhand*

Voor interesse in een massage, stuur een bericht via het contactformulier hier onder. Ik stel je dan wat korte vragen over jouw verwachtingen en wensen en spreek een datum met je af. Voor herhaalmassages komt er binnenkort een strippenkaart.
Ik hoop je graag te zien!

BOEK DIRECT EEN SESSIE

plantkunde

Bedankt! Bericht verzonden.

bottom of page